Welkom op de nieuwe website van de wijkraad Bosch & Vaart. Een website helemaal opgezet voor en door de buurt. Met gepaste trots presenteren wij u de belangrijkste punten en de unieke samenwerking met de gemeente Haarlem.

Wat is allemaal nieuw?

Nieuw logo en huisstijl

Wat natuurlijk direct opvalt is het nieuwe logo en huisstijl van de wijk. Gestyled naar het bijzondere karakter en de ligging van de wijk. Jugendstil letters uit hout gesneden met een romantische ampersand. Deze mix zie je ook in de huizen van onze wijk. Deze huisstijl gaat gebruikt worden in de Kroniek

Nieuws overzichtelijk

Het nieuws staat overzichtelijk op de homepage en is snel toegankelijk. Niet meer zoeken maar direct beschikbaar. Nieuwsberichten worden ook getoond bij de projecten waar het nieuws over gaat. Dus al het laatste nieuws over grondwateroverlast ziet u ook bij het project Grondwateroverlast. Nieuws over evenementen ziet u terug bij evenementen.

Mijn Bosch & Vaart

Mijn Bosch & Vaart is de plek waar u als bewoner zich kan aanmelden om een eigen profiel aan te maken. U geeft hier uw NAW-gegevens op en uw voorkeuren voor nieuws en wijkactiviteiten. Daarmee kan de wijkraad bewoners veel gerichter informeren over specifieke onderwerpen. Als u bent aangemeld kunt u ook reacties plaatsen bij de nieuwsberichten, meedoen aan meningspeilingen, inschrijven voor evenementen. In de nabije toekomst willen wij mijn Bosch & Vaart verder uitbreiden zodat de website nog meer ‘voor en door bewoners’ wordt.

Veel foto’s en video’s

Met de nieuwe website is veel meer mogelijk met foto’s en video’s. Op de homepage ziet u sfeerimpressies van de wijk gemaakt door onze eigen topfotograaf Chris Hoefsmit. Rechtsonder ziet u de Flickrstream van foto’s uit de wijk. Daarnaast zijn overal foto’s te plaatsen. Video’s staan nu op verschillende plaatsen zoals de Cultuurlijn en Geschiedenis.

Sociale media

Voor een goede en directe communicatie en interactie in wijk zijn sociale media onmisbaar geworden. In de wijk wordt daarom steeds meer gebruik gemaakt van sociale media. De wijkraad gebruikt de sociale media Linkedin, Twitter, Flickr, Picasa en Vimeo. U ziet deze icoontjes rechts staan zodat ze direct toegankelijk zijn. Meer informatie vindt u onder wijknieuws.

Projecten

Alle informatie over projecten die in of rond de wijk worden uitgevoerd kunt u hier vinden. Achtergrondinformatie, nieuws, informatie van de gemeente Haarlem en de contactpersoon namens de wijkraad.

Evenementen

U vindt hier alle wijkactiviteiten die door de wijk zelf worden georganiseerd zoals de Cultuurlijn en Koninginnedag. Hier staat nieuws, achtergrondinformatie, foto’s, contactpersonen et cetera. De website biedt binnenkort ook mogelijkheden om je op te geven als vrijwilliger of deelnemer aan bijvoorbeeld een sportevenement.

Wonen en De Wijk

Onder de kop wonen vindt u alles over het dagelijkse wonen in de wijk. Wat is er te doen op gebied van sport en recreatie tot en met mogelijkheden voor onderwijs en kinderopvang. Alles overzichtelijk bij elkaar. Onder de kop De Wijk hebben wij alle achtergrondinformatie over onze wijk ondergebracht. Dit gaat over de geschiedenis en het wijknieuws tot de meer zakelijke aspecten van openbare ruimte, handhaving en de gemeente.

Samenwerking gemeente Haarlem

De wijkraad Bosch & Vaart heeft bij de start van nieuwe website contact opgenomen met de stadsdeelregisseurs Anouk Stilma en Hans Vriend van de gemeente Haarlem. Ons voorstel was om niet alleen een nieuwe website voor onze wijk te maken maar een website die ook hergebruikt zou kunnen worden door andere wijkraden. Alle ruim 30 wijkraden in Haarlem hebben immers hetzelfde vraagstuk. Hoe maak je een goede en moderne website specifiek voor een wijkraad die ook eenvoudig door de wijk zelf te beheren is. Door de samenwerking met de gemeente Haarlem kan het nu slimmer en goedkoper voor alle wijkraden in Haarlem.

Website ook beschikbaar voor andere wijkraden in Haarlem

Deze nieuwe website is helemaal toegesneden op de werkzaamheden van een wijkraad en daarvoor ‘op maat’ gemaakt door professionele website bouwers. Basisidee is één goede website voor een wijkraad maken en deze website vervolgens repliceerbaar maken voor andere wijkraden. Elke wijkraad kiest uiteraard zijn eigen logo en kleurstelling en krijgt een eigen webadres. Het voordeel voor andere wijkraden is dat ze zeer goedkoop en snel een complete website krijgen inclusief alle faciliteiten die van belang zijn voor een wijkraad: zoals digitale meningspeilingen, registratie via mijn wijk en een compleet nieuwsbriefsysteem. Bovendien profiteren ze van de opgedane praktijkervaring in onze wijk en is de website uitgebreid getest en ontdaan van kinderziektes.

WordPress; klaar voor doorontwikkeling

Het repliceren voor andere wijkraden is mogelijk omdat wij gebruik maken van het Open Source CMS van WordPress. Dit systeem is gratis in gebruik en kent internationaal een zeer grote gemeenschap van professionals die zorgen voor de verdere ontwikkeling van het systeem. Een goede waarborg om een ‘state of the art’ website te houden. In de komende jaren kunnen wijkraden en de gemeente Haarlem steeds meer nieuwe functies gaan toevoegen. Denk aan online participatie en inspraak, automatisch delen van wijknieuws of projectinformatie. Deze nieuwe functies komen ook weer beschikbaar voor alle wijkraden die van de website gebruik maken. Ook hiervoor geldt: één keer ontwikkelen en beschikbaar voor iedereen. Dus ook in de toekomst slimmer en goedkoper.

Back To Top
Translate »