Elk jaar organiseert de wijk een cultureel evenement; voor corona werd het Cultuurlijn genoemd, sinds twee jaar heet het Cultuur Festival.

Even voor degene voor wie het Cultuur Festival een onbekend evenement is. Het Cultuur Festival is een cultureel evenement dat één keer per jaar in onze wijk wordt georganiseerd. De deelname is gratis, het bezoek aan exposities en optredens is gratis. De optredens zijn zeer divers; zangkoren, klassieke muziek, popmuziek, schilderkunst, fotografie, keramiek, sieraden, kortom voor iedereen is er wat. In de middag worden er ook activiteiten voor kinderen georganiseerd waaronder de kinderknutseltent en een speurtocht. De optredens en exposities worden georganiseerd bij mensen thuis in onze wijk, bij de PlekK en ook Bas & Wine doet mee.  Het is dus echt een wijk georiënteerd evenement, voor en door buurtbewoners, voor en door alle leeftijden. Het begint ’s ochtends rond 11.00 uur en eindigt met een spetterend eindfeest onder muzikale begeleiding en een bar op het Oranjeplein rond 16.30.

Doe mee! Work out voor alle papa’s & kids verzorgd door Mom in Balance. Kunnen jullie laten zien dat wat de mama kan, jullie ook makkelijk kunnen! 11.00 uur op het Oranjeplein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe gewoon mee!

Naast alle oude bekenden zijn nieuwe gezichten tijdens dit evenement zeer welkom. Dus. Ben jij iemand die kunst, muziek of theater maakt, en wil je dit graag delen met je buurtbewoners, doe dan mee. Het liefst hebben wij dat de expositie of uitvoering in je eigen huis of tuin plaats vindt. Je kunt te zijner tijd bij ons stoelen bestellen wanneer je een muzikale of theatervoorstelling geeft. Je zal hier bij deelname een bericht over krijgen. Mocht het onmogelijk zijn om het bij je thuis te realiseren, dan kan je contact opnemen met ons en gaan we bemiddelen met mensen of bedrijven die ruimte aanbieden. Zoals al gezegd. Deelname is gratis. Restrictie is dat je (oorspronkelijk) uit de wijk komt, of je doet iets samen met iemand uit de wijk.

Schrijf een korte toelichting over wat je doet met uiteraard je naam en stuur dit tezamen met een foto van je werk naar ons toe. Dit wordt dan opgenomen in het programmaboekje.

Mail cultuurlijn@boschenvaart.nl  met bevestiging dat je meedoet, met een begeleidende tekst en beeldmateriaal (JPEG)!

Wij zullen met regelmaat op facebook en instagram een update geven over deelnemers aan het Cultuur Festival. Dus volg ons daar vooral. Cultuur Festival Bosch & Vaart.

Illustraties: Willemien Ebbinge

Handige handen

Zoals bij ieder evenement, zonder extra handen kunnen we het niet realiseren. Dus wie wil ons meehelpen? We hebben extra handen nodig bij opbouwen en afbreken van tent, tafels en stoelen op de dag zelf.

Ook voor de kinderknutseltent hebben we vrijwilligers nodig voor de begeleiding.

Daarnaast zijn wij dringend op zoek naar knutselmateriaal; dus wie heeft nog potten acrylverf staan, papier, en andere knutselspullen? Zo wordt het ook voor de jongste buurtbewoners een leuk evenement. Vertel ons wat je kan aanleveren via de mail; cultuurlijn@boschenvaart.nl

En last but not least… feestjes kosten geld. Een groot deel van ons budget wordt gefinancierd uit de baromzet, dus kom een glaasje mee drinken op het eindfeest op het Oranjeplein. Leer je nieuwe buren en buurtgenoten kennen en dat alles onder begeleiding van onze buurtband Neeburhoed. Een financiële bijdrage is ook altijd zeer welkom.

Naast het zoeken van sponsors onder bedrijven in en rond deze buurt, is een particuliere gift altijd zeer welkom. Onder vermelding van sponsoring Cultuur Festival kunt u geld overmaken naar Wijkraad Bosch & Vaart NL14ABNA0844944319.

 

 

 

>> Programmaboekje Cultuur Festival 2023

Expositie Ans van As in de PlekK
Helaas is er bij het vervaardigen van het programmaboekje iets misgegaan en is de expositie van Ans van As in de PlekK niet geplaatst. Hierbij alsnog de informatie: 

Vogels in de tuin, op het balkon, in de lucht en op het water. Vogels zijn overal. Ans van As heeft ze op hout geschilderd en nu hangen ze in de PlekK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit de oude doos


[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]
Back To Top
Translate »