Er zijn diverse middelen om te communiceren met en tussen de bewoners in de wijk. De wijkraad verzorgt een deel van de communicatie, er is een redactie voor de Kroniek en de website. Eigen initiatieven of nieuwe ideeën van buurtbewoners voor een betere communicatie ondersteunt de wijkraad van van harte.

Kroniek van Bosch & Vaartkroniek

3x per jaar verschijnt de “dikke” Kroniek, met naast informatie van de wijkraad over zaken die spelen in de buurt, veel ruimte voor de meer leuke zaken in de wijk, achtergrondverhalen, portretten van buurtbewoners of ondernemers in de wijk. Ook is er ruimte voor advertenties.

Het Kroniekje, “het razendsnelle informatiebulletin voor een rustige buurt” verschijnt ad hoc wanneer de wijkraad de buurt op de hoogte wil brengen van evenementen of andere zaken. In de praktijk verschijnt het Kroniekje in februari met de aankondiging van de jaarvergadering.

Informatiebord

Op de rand van het Oranjeplein en Zomerluststraat heeft de wijkraad een eigen informatiebord. Dit bord staat naast de brievenbus. Hierop worden belangrijke mededelingen geplaatst zoals aankondigingen van evenementen en gevonden voorwerpen.

Digitale nieuwsbrief

Om echt actuele zaken met de buurt te delen, stuurt de wijkraad een digitale nieuwsbrief. Deze verschijnt onregelmatig op momenten dat er echt wat te melden is.

WhatsApp Straat apps

In steeds meer straten houden de bewoners onderling contact met elkaar via de straat-apps. Via de app-groep van de straatvertegenwoordigers verspreidt de wijkraad af en toe ook snel informatie via deze app-groepen.

Twitter

Wil je echt helemaal niks missen en zo snel mogelijk weten hoe of wat? Volg dan de wijkraad op twitter.
@boschenvaart

Linkedin

Er is een Bosch & Vaart groep op Linkedin. Handig om te weten welke zakelijke netwerken in de wijk aanwezig zijn.

Facebook

Er is een pagina op Facebook. Wie het leuk vindt hier mede beheerder van te worden kan zich melden bij de wijkraad.

Foto’s

De wijk is gezegend met het fotografisch talent van Chris Hoefsmit . Wij maken veelvuldig gebruik van zijn foto’s.

Heb je ook mooie foto’s van de wijk en wil je deze beschikbaar stellen of delen? Stuur dan een e-mail naar info@boschenvaart.nl

Back To Top
Translate »