Hoe werkt het?

WhatsApp buurtpreventie zorgt ervoor dat bij onraad omwonenden elkaar snel kunnen informeren en zo nodig de politie inschake-len. Op deze laagdrempelige manier, kunnen buurtbewoners bijdragen aan de veilig-heid in de buurt. Daarnaast kunnen ook aangrenzende buurten en straten op de hoogte worden gesteld. Anders dan bijvoorbeeld bij apps als Nextdoor hoef je geen aanvullende apps te downloaden. Ook hoef je je verder geen zorgen te maken dat je een heleboel niet-gerelateerde berichten ontvangt, zoals oppas gezocht of massagestoel te koop. De app wordt namelijk gemonitord door een vrijwilliger uit de buurt. Hij of zij ziet erop toe dat er geen andersoortige apps worden verstuurd. De precieze spelregels ontvang je bij aanmelding.

Drie groepen in Bosch & Vaart

De buurt is op postcode ingedeeld in drie delen, noord (B&V1), midden (B&V2) en zuid (B&V3), zodat de groepen evenredig verdeeld zijn over de wijk. Voor elke groep hebben we een beheerder gevonden die de WhatsApp groep zal monitoren.

B&V1 – beheerder Frank Richtert. Deze groep beslaat het noordelijke deel van de wijk en omvat de volgende straten: Westerhoutstraat (2012 JP,JR,JS), Berkenrodestraat (2012 LA,LB,LC), Boekerodestraat (2012 LD,LC), Bos en Vaartstraat (2012 LG,LH). Circa 170 woningen.

B&V2 – beheerder Nine Booy Deze groep beslaat het midden deel van de wijk en omvat de volgende straten: Oranjeplein (2012 LN,LP), Spruitenbosstraat (2012 LJ,LK), Zomerluststraat (2012LL,LM), Wagenweg 152-252 (2012 NL,NM,NP), Prinsessestraat (2012 LR), Prinsessekade 1-35 (2012 MA,MB). Circa 170 woningen

B&V3 – beheerder Tanja van der Krogt. Deze groep beslaat het zuide-lijke deel van de wijk en omvat de volgende straten: Van Limburg Stirumstraat (2012 MN,MX), Van Hogendorpstraat (2012 MN,MP,MR), Eindenhoutstraat (2012 MH,MJ,MK,ML), Vredenhof-straat (2012 MD,ME), Bos en Hovenstraat 2012 LS,LT), Ipenrodestraat (2012 MG), Prinsessekade 36-63 (2012 MC). Circa 195 woningen.

Hoe meld ik me aan?

Stuur een e-mail met daarin je naam, je 06-nummer en de straat waarin je woont aan Ernst van den Broek van de wijkraad (ernst.vandenbroek@boschenvaart.nl). Hij geeft je gegevens door aan de beheerder van de juiste groep, die jou aan de groep toevoegt.

Vragen, ideeen of suggesties?

Heb je nog aanvullende vragen, ideeën of suggesties? Dan kun je je ook richten tot de wijkraad, contactpersoon is Ernst van den Broek: ernst.vandenbroek@boschenvaart.nl

Flats langs de Randweg

Omdat de flats van de Houthof, de Houtwachters en Kinheim aan de andere kant van de Westelijke Randweg liggen, moet hiervoor apart bekeken worden of er behoefte is aan een buurtpreventie groep. Omdat er in deze buurt al een aantal groepen actief zijn is het verstandig eerst te bekijken of daar bij aangesloten kan worden. Mocht dit problemen opleveren, wend je dan vooral tot Ernst van den Broek.

We zullen de whatsapp buurtpreventie groepen steeds met de beheerders evalueren, zodat we een beeld krijgen of de veiligheid in de buurt hiermee wordt verbeterd.

Back To Top
Translate »