Evenementen

De bewoners van de Bosch & Vaart zijn bijzonder actief in het organiseren van evenementen in de buurt. Voor jong en oud en van sport tot cultuur. Kijk wat er te doen is in onze buurt.

Dit kan natuurlijk alleen met de enthousiaste inzet van mensen uit de buurt. Kijk welke commissie je aanspreekt om zelf ook actief mee te doen. Het is leuk om te doen en je leert de buurt goed kennen. Net in de wijk komen wonen? Extra reden om meteen actief te worden en de buurt te leren kennen. Wil je op de hoogte blijven van deze evenementen? Klik hier om je abonneren om de digitale nieuwsbrief.

Cultuurlijn

Elk jaar rond rond eind mei of begin juni is er een editie van de Cultuurlijn. Voor de nieuw bewoners die nog niet weten wat de cultuurlijn is een toelichting: De cultuurlijn bestaat uit allerlei culturele bijdragen door en voor bewoners van Bosch & Vaart. Alles is mogelijk: muziek, dans, voordracht, toneel, cabaret, expositie, demonstratie, film, tuinkunst of culinaire ‘kunst’. U kunt in eigen huis optreden of een expositie organiseren, maar u kunt ook iemand uitnodigen of uw huis ter beschikking stellen voor een optreden of expositie van een buurtgenoot. De voorstellingen duren in principe 20 tot 30 minuten en de exposities kunnen meestal de hele middag/dag bezocht worden.

Het open podium voor de jeugd vanaf 10 jaar was een groot succes en wij verwachten dat dit succes een stimulans is voor meer jongeren om mee te doen. Zelf muziek maken, alleen of met een groep, dansen, toneel, ook hier kan (bijna) alles. Er staat een overdekt podium met geluidsapparatuur voor jullie klaar. De cultuurlijn wordt traditiegetrouw centraal afgesloten met een meestal swingend optreden en een borrel.

Kerstzingen

Het recept is heel simpel, het evenement elk jaar even toverachtig mooi. U verschijnt met familie en vrienden op het Oranjeplein en daar ontstaat het samenzingen. Op 24 december is er jaarlijks ‘Midden in de kerstnacht’, dus om 0:00 uur op het Oranjeplein een sfeervol samenzijn met veel gezang. Er is glühwein om de kelen te smeren en voor tekstboekjes wordt ook gezorgd.

Koningsdag

Sinds jaar en dag is er op 27 april op het Oranjeplein een uitgebreide vrijmarkt waar de commercie geen plaats heeft. Door kinderen, voor kinderen en voor volwassenen. Stalletjes, spelletjes, boekenverkoop en een steeds completere bar met drankjes en hapjes.

Koffieochtend

Elke eerste maandag van de maand is er in La Place een koffieochtend voor ouderen in onze wijk. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Nieuwjaarsborrel

Elke tweede zondag van januari organiseert de Wijkraad de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel van de Bosch & Vaart buurt in restaurant Hout. Berucht en beroemd om zijn gezelligheid en dat is elk jaar niet anders.  Vele buurtbewoners luiden onder het genot van een drankje en een heerlijk hapje het nieuwe jaar in.

Wijkkoor Bosch & Vaart

Sinds november 1990 bestaat het wijkkoor Bosch & Vaart. Het begon allemaal met de musical “Blijf uit onze wijk”. Tekstschrijvers, componisten, muzikale begeleiders, decorbouwers, acteurs, actrices, zangers en zangeressen woonden allemaal in Bosch en Vaart. Het enthousiasme bij uitvoerenden en publiek was groot. De meerderheid der zangers/zangeressen concludeerde dat de tijd rijp was voor het oprichten van een wijkkoor. Daarmee was het Bosch & Vaartkoor geboren.

In november 2011 is het 20-jarig bestaan gevierd. Een feest, waarvoor oud-koorleden en wijkbewoners waren uitgenodigd. Het programma bestond uit enkele zelfvervaardigde wijkliederen. Er  werd met een knipoog teruggeblikt op het gevarieerde repertoire (klassiek, modern, pop) door de jaren heen, zodanig dat oud-leden en wijkgenoten van harte konden meezingen. Het wijkkoor geeft elk jaar met enige regelmaat voorstellingen in de wijk.