De verkiezing Haarlemmer van het Jaar geeft aandacht aan sociaal betrokken initiatieven in onze omgeving. Twee bekende Bosch & Vaarters zijn genomineerd. Stemmen kan tot woensdag 11 januari om middernacht op de website van het Haarlems Dagblad.

Niny van Oerle

Buurtgenoot Niny van Oerle is genomineerd als kandidaat voor Haarlemmer van het Jaar. Deze nominatie is mede gerelateerd aan de bijdrage die het Fonds voor Urgente noden  en het Jeugd Sportfonds & Jeugd Cultuurfonds leveren in Haarlem en omstreken. Tot en met a.s. woensdag kan er nog gestemd worden. 

Niny is al jaren betrokken bij het Fonds voor Urgente Noden, die mensen helpt die in een acute financiële noodsituatie verkeren en in het Jeugd Sportfonds & Jeugd Cultuurfonds – dat kinderen uit gezinnen waar onvoldoende geld is kansen geeft om mee te doen aan sport of cultuur. Vindt u ook dat elk kind recht heeft om mee te kunnen doen? Vindt u ook dat armoede in Haarlem niet thuishoort? Stem dan op Niny van Oerle en geef daarmee je support aan dit belangrijke doel.

Rokus Lopik

Ook (voormalig) buurtgenoot Rokus Lopik is genomineerd als kandidaat Haarlemmer van het jaar. Hij is een vernieuwer in de psychiatrie. ,,Wij hebben methoden bedacht die echt werken.’’ aldus Rokus Loopik in het Haarlems Dagblad. Rokus is ontroerd is door zijn nominatie, werkte twintig jaar op straat in Amsterdam en zag er onbeschrijfelijk psychisch leed. Hij heeft The Living Museum opgezet in Vogelenzang. Daar krijgen kunstenaars met een psychiatrische achtergrond de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Vindt u dat belangrijk werk verricht voor de psychiatrie? Stem dan op Rokus Lopik en laat dit blijken.

Back To Top
Translate »