Via handhaving van de gemeente Haarlem is het volgende bericht binnen gekomen.

Er zijn vanuit verschillende invalshoeken signalen gekomen bij onze Afdeling Veiligheid en Handhaving van de Gemeente Haarlem dat er op een helaas onveilige manier via het terrein van de Shell wordt “doorgestoken” door met name mensen die van en naar de Vomar lopen vanuit het aangrenzende terrein.

Veiligheid en Handhaving is ter plekke gaan kijken en heeft zich verbaasd over de hoeveelheid personen die over het terrein van de Shell lopen, zo tussen de auto’s in die aan het tanken zijn en bij wegrijden echt goed moeten opletten om geen voetgangers te raken. Eveneens het gevaar van brandende sigaretten, waar personen mee liepen. Er werd geconstateerd dat naast scholieren, ook volwassenen door het tankstation liepen.

Tijdens het gesprek ter plekke met medewerkers van de Shell, bleek dit ook voor de Shell een onprettige en onveilige situatie is.

We hopen met elkaar deze situatie te kunnen verbeteren met de volgende maatregelen:

  • Betrokken partijen zoals de wijkraad, Sancta Maria, manege, tennisvereniging en de Vomar zijn hierover benaderd om hierover te communiceren.
  • Handhaving en politie zijn op de hoogte van deze doorsteek-situatie, maar gezien het grote aantal personen die dit gedurende de dag doen, is het ondoenlijk om hier de gehele dag te surveilleren en mensen hierover aan te spreken.
  • De Shell is gevraagd om te kijken naar hoe het met een fysieke maatregel verhinderd zou kunnen worden dat mensen via het tankstation (uit gemak) doorsteken en te stimuleren dat de mensen via de stoep aan de voorkant van de Shell de officiële entree gebruiken naar het aangrenzend terrein, wat maar een klein stukje verder lopen is en de situatie naar ons idee zou oplossen.
Back To Top
Translate »