Op zondag 1 februari as is er om 4 uur s middags een bijzonder concert te beluisteren in de Groenmarktkerk (Nieuwe Groenmarkt  14 Haarlem). Solisten Hans Pieter Herman (bariton) en Anna Martha Schuitemaker (sopraan) zullen in samenwerking met het Bosch en Vaartkoor en een ad hoc geformeerd kamerorkest onder leiding van dirigent Pierre Schuitemaker het Requiem van Fauré ten gehore brengen.

Kaarten a 12,50 zijn te verkrijgen aan de zaal of te bestellen via : wijkkoor@boschenvaart.nl

Het programma ziet er gevarieerd uit. Naast het Requiem zullen de beide solisten tevens  een duet zingen van Andre Messager, het koor laat het Cantique de J. Racine van Fauré en het Ave Verum van Jenkins horen.

Hans Pieter Herman studeerde solozang aan het conservatorium van Amsterdam, won verschillende prijzen en studiebeurzen en is een veelgevraagd opera en concertzanger. De New York Times noemt hem: “een muzikaal fenomeen”.

Anna Martha begon al op zeer jonge leeftijd met optreden en deed veel solistische en koorervaring op tijdens haar middelbare schoolopleiding. Zij is vierdejaars studente aan het Utrechts Conservatorium en heeft dit jaar de rol van Hyacinthus gezongen, een vroege opera van Mozart.

Het orkest bestaat uit bevlogen musici  die speciaal voor dit concert bijeen zijn gekomen. Het orgel wordt bespeeld door Peter Beemsterboer, de vaste begeleider van het Bosch en Vaartkoor.

Back To Top
Translate »