Bericht van de gemeente Haarlem:

In het najaar van 2016 wordt gestart met de renovatie van de Buitenrustbruggen in Haarlem. Veel bewoners van onze wijk Bosch en Vaart maken gebruik van deze bruggen. De oeververbinding maakt onderdeel uit van de N205 en vormt de verbinding van Haarlem Zuidwest met de Schalkwijk en de A9 via de Schipholweg. Iedereen die regelmatig gebruik maakt van de bruggen en goed kijkt naar de huidige staat zal de noodzaak om te renoveren inzien. De huidige bruggen zijn aan het einde van hun levensduur. Dit is niet alleen te zien aan de slechte toestand van de brugdekken, maar ook de mechanische delen zijn aan vervanging toe.

Het is onvermijdelijk dat de renovatie en voorbereiding zal zorgen voor  overlast voor omwonende, verkeersdeelnemers, schippers, reizigers en ondernemers in de omgeving en dus ook onze wijkbewoners. Om zo optimaal mogelijk de belanghebbenden te informeren is het Projectmanagementbureau Buitenrustbruggen al begonnen met informeren. De regie over het project is in handen van dit bureau dat werkt in opdracht van de gemeente Haarlem. De uitvoering komt in handen van een nog te contracteren aannemer.

Goede en tijdige informatie over het project is belangrijk en kan u helpen om alternatieven te zoeken voor de route over de bruggen. Ook geeft het u de mogelijkheid om rekening te houden met een langere reistijd. Er is nu al een website in de lucht en zijn er accounts op Facebook en Twitter.  Op de website, www.buitenrustbruggen.nl staat een projectbeschrijving maar is ook het meest actuele nieuws te vinden. Zodra het duidelijk is wat de gevolgen zijn voor het weg- en waterverkeer zal op deze website de verkeersinformatie beschikbaar worden gesteld.

Heeft u belang bij of bent u gebruiker van de Buitenrustbruggen? Abonneer u dan op de e-mailnieuwsbrief via de website. Ook is het mogelijk om de ontwikkeling via Twitter en Facebook.  De belangrijkste nieuwsberichten bereiken u dan via uw mailbox. De nieuwsbrief zal in het begin een frequentie hebben van 1 x in de 2-3 maanden. Rond de daadwerkelijke bouwtijd zal dit mogelijk frequenter worden.

Back To Top
Translate »