Nu de landelijke subsidiepot leeg is, kunnen Haarlemse particuliere huiseigenaren subsidie voor zonnepanelen aanvragen bij de gemeente. Haarlemmers krijgen 15 % subsidie op de aanschaf van zonnepanelen. Ook voor andere energiebesparende maatregelen is subsidie verkrijgbaar. Twee weken geleden maakte het Ministerie van Economische Zaken bekend dat het landelijke subsidiebudget voor zonnepanelen voor particulieren op is. Ruim 90.000 huishoudens, waaronder vele uit Haarlem, hebben gebruikgemaakt van de subsidieregeling. Om het zelf produceren van duurzame energie te blijven stimuleren, bestaat er voor particuliere huiseigenaren in Haarlem nu de mogelijkheid om bij de gemeente subsidie voor zonnepanelen aan te vragen.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Behalve voor zonnepanelen is er ook subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, zoals woningisolatie, HR++-glas, zonneboiler en lage-temperatuur verwarming.

Bekijk de Zonatlas

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Kijk op www.zonatlas.nl/haarlem, type uw adres in en u ziet of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Meer weten?

Informatie over de subsidieregeling en een aanvraagformulier kan worden aangevraagd via milieu@haarlem.nl. Kijk ook op www.degroenemug.nl voor meer informatie.

>> nieuwe subsidieregeling zonnepanelen

Back To Top
Translate »