We zijn heel blij om te kunnen melden dat het de Gemeente gelukt is om nog dit jaar geld vrij te maken voor een grondige aanpak van de grasmat op het Oranjeplein.

De grasmat zal grotendeels worden afgegraven om het bouwpuin te verwijderen. Vervolgens wordt nieuwe compost en grond aangebracht, bemest en belucht. Het hele gebied zal worden geëgaliseerd, aangerold en ingezaaid. Het werk start naar verwachting eind november.

Natuurlijk hebben wij de Gemeente gevraagd of het wel zo verstandig is dit werk in de winter uit te voeren. Men wil nu starten omdat er nog voor dit jaar geld beschikbaar is en men heeft ons verzekerd dat ondanks de winter het zaad zal ontkiemen.

Voor Koningsdag weer in gebruik
Daarnaast zal in het voorjaar het hele gebied nogmaals door gezaaid en bemest worden zodat we zeker nog vóór Koningsdag volgend jaar de grasmat weer in gebruik kunnen nemen. Tot die tijd zal het grasveld worden afgesloten en wij vragen alle bewoners/kinderen/hondenbezitters er aan mee te werken het project tot een succes te maken.

 

Back To Top
Translate »