Zoefzoef is schoon elektrisch vervoer en rijdt vanaf 1 oktober in en rondom de wijk. Bewoners boeken een korte rit op aanvraag naar bijvoorbeeld de dokter, kapper of een activiteit in de buurt.

Deze sociale vervoersdienst brengt mensen van deur tot deur. Speciaal voor wie minder mobiel is, en voor iedereen die wil bijdragen aan schoon deelvervoer en een verminderde parkeerdruk in de stad. De chauffeur kan helpen met in- en uitstappen. Ook kan de rollator of rolstoel mee. De kosten per rit bedragen € 1,50 bij de chauffeur of met een rittenkaart, te koop op diverse plekken in de wijk. Aanvragen en meer informatie: 023 532 42 61 en www.zoefzoefhaarlem.nl

Voor en door bewoners
De shuttledienst gaat rijden met vrijwillige chauffeurs en ritplanners. Voor beide functies zijn wij nog op zoek naar enthousiaste mensen om ons team te versterken. We bieden een leuke vrijwilligersbaan op één of enkele dagdelen, contact met andere chauffeurs en ritplanners, veel waardering en ruimte voor eigen talent en ideeën. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via 023 532 42 61 of per e-mail: vervoer@haarlemeffect.nl.

Uitbreiding in de stad
Kleinschalig elektrisch vervoer is op allerlei plekken in het land in ontwikkeling. En met veel succes. De initiatiefnemers Marieke Boon en Femke Nannes verkenden projecten in het land en bedachten een plan op maat voor Haarlem. Naast Zuidwest rijdt de Zoefzoef inmiddels al in Schalkwijk. Deze vorm van schoon, duurzaam vervoer komt als aanvulling op het bestaande ov en taxivervoer. Als de pilots in Zuidwest en Schalkwijk succesvol blijken te zijn, gaat de Zoefzoef in meerdere wijken rijden.

Zoefzoef kan van start mede dankzij de inzet van vrijwilligers, de sponsoring door de Rabobank en de bijdrage van het ANWB-fonds. In korte tijd hebben veel ANWB-leden gestemd op dit project en uiteindelijk is hiermee de 2e plaats behaald.

Back To Top
Translate »