Hulp zoeken als je je poes kwijt bent, je buren snel informeren of tips geven, ergernissen over vervuiling op straat of je evenement aankondigen. Het kan allemaal met Nextdoor. Nextdoor is een sociaal netwerk voor je eigen buurt. Het werkt via een website en een gratis mobiele app (voor ios en android).

Eén maand na de start lijkt Nextdoor in onze buurt een behoorlijk succesvol platform te worden. Circa 10% van de huishoudens zijn al aangesloten en het gaat er levendig aan toe. Er zijn gesprekken over het dumpen bij volle papierbakken, oppas wordt aangeboden, meldingen over (auto)inbraken, ideeën over buurtpreventie, tegels en straatzand worden aangeboden. Daarmee lijkt Nextdoor te voorzien in een behoefte om snel en eenvoudig te communiceren met je buurtbewoners.

Half februari dit jaar is Nextdoor gestart in Nederland. In de Verenigde Staten is het al heel succesvol en nu is Nederland het eerste land in Europa waar ze gaan starten. Omdat gebruik gemaakt wordt van de CBS buurtindeling vallen de Bosch & Vaartbuurt en Koninginnebuurt samen onder Koninginnebuurt.

Alles wat je op Nextdoor doet vindt plaats in een besloten omgeving. Dat is natuurlijk wel zo prettig want zo deel je alle informatie alleen met je eigen buurtbewoners en staat het niet op het open internet. Om toegang te krijgen wordt op verschillende manieren gecontroleerd of je daadwerkelijk in de buurt woont. Je merkt dat het allemaal goed doordacht is en soepel werkt.

Tips in het gebruik van Nextdoor

  • Tip één is je emailinstellingen te regelen zoals je zelf wil. Je krijgt standaard vrij veel emails over alles wat er gebeurt. Het aanpassen gaat heel eenvoudig.
  • Tip twee is je privacy instellingen te controleren. Ook al het een besloten omgeving, kijk goed wat je wel of niet wil delen met je buurtbewoners.
  • Tip drie is meldingen van omliggende buurten uit te zetten. Leuk voor de reuring maar weinig zinvol.
  • Tip vier is je buren uitnodigen. Dit kan met het laten opsturen van een kaart per post of via email. Zo breid je het netwerk uit in de buurt en kun je ook in je directe omgeving met je buren communiceren. Op een kaart kun je zien welke huishoudens al lid zijn of zijn uitgenodigd.

Meer informatie op website Nextdoor

Naamloos
Inlogpagina Nextdoor Koninginnebuurt

Naamloos3

Back To Top
Translate »