De traditionele Haarlemse kerstbomeninzameling ziet er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. Wegens corona is er een alternatief bedacht. Spaarnelanden houdt in de periode van 4 t/m 15 januari 2021 per stadsdeel twee inzamelrondes, zodat inwoners hun kerstboom gemakkelijk kwijt kunnen.
Bewoners kunnen op de voor hen geldende inzameldagen, kerstbomen aanbieden vóór 10.00 uur ’s ochtends. Op de stoep (niet in de voortuin) of naast de plek waar normaal de rolcontainers worden geplaatst, zodat het de reguliere inzameling niet hindert.

In Bosch & Vaart worden de kerstbomen op vrijdag 8 januari en vrijdag 15 januari 2021  opgehaald.

De grote Haarlemse kerstspeurtocht

Door corona is er veel weggevallen voor kinderen. Om in plaats van de kerstbomenactie toch wat leuks voor kinderen te bieden, organiseert Spaarnelanden de grote Haarlemse kerstspeurtocht.
In een actieve puzzeltocht worden kinderen t/m 15 jaar (en hun ouders) uitgedaagd om in de stad op zoek te gaan naar antwoorden op verschillende vragen over Haarlem, Kerst en nog veel meer. Degenen die dat het beste doen, maken net als bij de kerstbomeninzameling kans op de Superprijs t.w.v. €500, bestemd voor een activiteit met de hele klas. Ook zijn er andere mooie prijzen te winnen.

Vanaf woensdag 16 december 2020 is meer informatie over de speurtocht te vinden op www.spaarnelanden.nl. Ook kunnen kinderen en ouders hier een opdrachtblad voor de speurtocht downloaden. Daarnaast is het opdrachtblad af te halen op verschillende locaties in de stad.

>> Spaarnelanden decembernieuws 

Back To Top
Translate »