Begin 2019 vindt in Haarlem weer een kerstbomen inzamelactie plaats. Deze actie wordt georganiseerd om te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. Ook vanuit milieuoogpunt is het goed om de bomen gescheiden in te zamelen, zodat ze kunnen worden gerecycled tot compost.

Te winnen prijzen
Kinderen tot en met 15 jaar kunnen op 3 en 9 januari van 12.30 tot 16.00 uur op de hoek Eindenhoutstraat/Vredenhofstraat, oude kerstbomen inleveren. Zij kunnen zoveel bomen inleveren als ze willen. Voor elke boom ontvangen zij € 0,40 en een lootje waarmee zij kans maken op de hoofdprijs van € 500,–. Deze prijs mag besteed worden aan een activiteit met de gehele klas voor bijvoorbeeld een excursie of een schenking aan een goed doel. Ook worden per locatie cadeaubonnen van € 10,– (één cadeaubon per 100 ingeleverde kerstbomen) verloot.

Uiteraard mag ook iedereen vanaf 16 jaar oude kerstbomen inleveren op deze locaties. Zij doen echter niet mee aan de actie.

Naast de hoofdprijs zijn er ook cadeaubonnen te winnen. Op alle locaties wordt op woensdag 9 januari 2019 om 16.30 uur één cadeaubon van € 10,- per 100 ingeleverde bomen uitgereikt.

De winnaars worden op dinsdag 15 januari 2019 om 13:00 uur op de website van Spaarnelanden gepubliceerd. 

Op woensdag 30 januari 2019 om 10:00 reikt Merijn Snoek, wethouder van Financiën, Sport en Openbare Ruimte in de Gravenzaal de Superprijs uit aan de winnende klas.

Verzamelen bomen

Let op: verzamelde kerstbomen mogen op last van de brandweer niet in voortuinen of op straat worden opgeslagen tot de inzameldagen. Spaarnelanden is verplicht kerstbomen in voortuinen en op straat te verwijderen in verband met brandgevaar.

voor meer informatie zie ook: https://www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie

Back To Top
Translate »