De gemeente Haarlem stimuleert het elektrische rijden omdat het lokaal geen emissies oplevert. In dit kader is de gemeente Haarlem in 2011 een samenwerking aangegaan met Stichting e-laad voor het realiseren van openbare laadpunten. Inmiddels zijn er in Haarlem 21 openbare laadpalen, met elk twee laadpunten, operationeel en staan er 4 gepland voor realisatie in de komende tijd. Helaas biedt het budget van Stichting e-laad sinds kort geen ruimte meer voor nieuwe aanvragen.

De gemeenten van de Metropool Regio Amsterdam hebben inmiddels besloten om gezamenlijk openbare laadpalen te realiseren. Dinsdag  15 oktober 2013 is de nota over laadpalen voor elektrische auto’s door  B&W vastgesteld. Het streven is om in 2013/2014 openbare laadpalen met elk twee laadpunten te plaatsen in Haarlem. Aantal en locaties zijn nog niet bekend.

Dinsdag  15 oktober 2013 is de nota over laadpalen voor elektrische auto’s door  B&W vastgesteld. Samen met de gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam worden er openbare laadpalen gerealiseerd. Tot eind 2014 worden er in Haarlem 24 laadpalen met elk twee laadpunten geplaatst in Haarlem.

Bij de plaatsing worden rekening gehouden met de adressen van de mensen, die zich bij de gemeente Haarlem hebben gemeld en de locaties van de huidige openbare oplaadpalen.

Back To Top
Translate »