Maandag 5 oktober is aannemer Huybens gestart met de laatste fase van het drainageproject in onze wijk. Men is begonnen in de van Hogendorpstraat vanaf de Wagenweg tot aan het Pronkpad. Vervolgens is het laatste deel van de Eindehoutstraat en het Pronkpad aan de beurt. Het project wordt afgesloten met de aanleg van drainage in de Westerhoutstraat. Gelijktijdig worden in alle genoemde straten de huisaansluitingen op het riool vernieuwd (tot aan de erfgrens). Wil men tegelijkertijd ook het deel op eigen terrein vernieuwen, dan kan dat met de aannemer geregeld worden. Er vanuit gaande dat vorst geen roet in het eten gaat gooien verwacht de aannemer eind week 51 gereed te zijn.

Weer grondwateroverlast

Tijdens de afgelopen natte periode is er op verschillende plaatsen weer grondwater- overlast geconstateerd, gelukkig minder erg dan de jaren daarvoor. Nu maar hopen dat, na afronding van het project, de problemen definitief voorbij zijn.

Door de gemeente is in antwoord op klagers een notitie “wettelijk kader grondwater” opgesteld. Deze notitie is hieronder te vinden.

>> Wettelijk kader grondwater

Back To Top
Translate »