Dinsdagavond 27 augustus even na elf uur ’s avonds werd onze buurt opgeschrikt door een heftige brand in een oude camper. Al snel nadat de brand ontdekt was sloegen de vlammen hoog uit de camper die geparkeerd stond op het Erfprinspad aan de noordelijke ingang van het Sancta. De brandweer was snel ter plaatse. Door de heftige hitte is een nabij gelegen schutting van de familie Thesselaar ook afgebrand en twee bomen ernstig beschadigd. De houten veranda van de familie Blank begon al vrij snel te roken en kon ter nauwernood worden gered door deze nat te blussen.

Net terug van rondreis Oost-Europa

De camper was een paar dagen geleden geparkeerd op deze plaats. Hij was gebruikt door Yacinth Pos en haar vriendengroep voor een rondreis door Oost-Europa. De camper zou de volgende dag worden weggehaald om te worden verkocht.

Brandstichting of niet?

De grote vraag is natuurlijk of deze brand is aangestoken of niet. Diverse buurtbewoners denken dat deze brand is aangestoken en baseren zich ook op mondelinge informatie van de politie. Sommigen vrezen zelfs de komst van een pyromaan. Woensdag 28 augustus heeft de politie een sporenonderzoek gedaan. Binnenkort verwachten wij het verslag van de politie.

Camperbrand in het nieuws

>> Haarlems Dagblad

>> Jouw FM

 Tweets

 

Back To Top
Translate »