burgernet== Bericht van de gemeente ==   

Ook dit jaar willen wij graag de burgers van Haarlem vragen om lid te worden van Burgernet. Burgernet groeit in Haarlem en heeft bewezen dat het wel degelijk een toegevoegde waarde heeft voor Politie en de buurten in Haarlem in het kader van veiligheid. Burgernet heeft regelmatig bijgedragen aan het vinden van daders bij woninginbraken, oplossen van diefstallen (uit de buurt van fietsen of brommers, e.d.) en het terugvinden van vermiste personen.

Zeker nu de vakantie eraan komt, is het belangrijk om een goed veiligheidsnetwerk in de buurt te hebben.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan: inbraken, overvallen, vermissingen of doorrijden na een ongeval.

Doe ook mee en wordt BN’er!

Inmiddels zijn er ca 1,5 miljoen Burgernetdeelnemers in Nederland. In Haarlem zijn al meer dan 10.000 deelnemers. Hoe meer mensen meedoen aan Burgernet, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort. Eén op de tien Burgernetacties wordt opgelost dankzij tips van deelnemers.

Ga naar www.burgernet.nl en meld je aan. Deelname aan Burgernet is gratis.

Back To Top
Translate »