Onderstaand artikel over de bevrijdingsfeesten in Bosch & Vaart staat ook in de Kroniek van april. Daar was slechts ruimte voor één foto. Hieronder vindt u alle foto’s die wij ontvangen hebben.

Vanuit Zutphen kregen wij foto’s toegestuurd van de bevrijdingsfeesten in Bosch en Vaart in juni 1945.

We kregen ze van Hanneke Westerbeke – de Zaaijer, inmiddels woonachtig in Zutphen. Via intermet belandde zij op de site van Bosch en Vaart en toen was het lijntje snel gelegd.

De foto’s zijn gemaakt van juni tot augustus 1945 door fotobureau v.d. Werff uit de Bosch en Vaartstraat 19. De voor wijkbewoners wellicht de meest aansprekende is de bijgaande van de praalwagen met een oproep om de opbouw van Nederland met kracht ter hand te nemen. Deze is op 31 augustus 1945 genomen in de Bosch en Vaartstraat. Links vooraan op de wagen zit Hanneke’s broertje. Naast de wagen mw. Kaasenbrood, moeder van het vriendinnetje van Hanneke, Gonnie Breeuwer-Kaasenbrood Zij woont nog steeds op de Schouwtjeslaan. Hier vindt u nog enkele andere foto’s. Mochten deze afbeeldingen leiden tot het snuffelen naar andere materiaal uit het verleden van de wijk: wij houden ons aanbevolen!

 

Back To Top
Translate »