Ook in onze buurt zitten veel mensen alleen thuis door alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Helaas kunnen ook de koffieochtenden i.v.m. corona maatregelen voorlopig niet doorgaan. Zodra het weer veilig is om gezellig bij elkaar te komen worden ze weer opgestart. Voor veel ouderen in de buurt was de koffieochtend een gezellig maandelijks samenkomen dat zij nu moeten missen.

Daarom hierbij een oproep om een beetje extra naar elkaar om te kijken. Om hulp aan te bieden waar dat nodig is, door bijvoorbeeld de boodschappen te doen. Maar ook een luisterend oor of een kaartje kan goed doen.  Wees vooral ook niet bang om zelf om hulp te vragen! En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de ouderen in onze wijk.

Wil je iets doen, maar weet je niet goed wat. Of wil je juist hulp vragen, maar weet je niet waar?

Er zijn al veel initiatieven waar je bij aan kunt sluiten. Een kleine greep uit de initiatieven:

De gemeente geeft tips op de website: haarlem.nl/nieuws/wat-kunt-u-nu-voor-een-ander-betekenen/

Via BUUV kun je hulp aanbieden of vragen: haarlem.buuv.nu

Behoefte aan een luisterend oor of advies? Een aantal welzijnsorganisaties (Haarlem Effect, DOCK Haarlem, SportSupport, Kennemerhart en Roads) is samen de telefonische hulplijn Altijd Contact gestart. Bereikbaar op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur. 088 – 855 5195. 

In een groot aantal straten zijn er Whatsapp straatapps een prima manier om snel  en makkelijk met elkaar in contact te komen. Ben je nog geen lid van een straatapp? Misschien weet de straatvertegenwoordiger in jouw straat of er al een groepsapp is: overzicht straatvertegenwoordigers.

Heb of ken jij zelf een initiatief dat onder de aandacht van de buurt zou willen brengen? Neem dan contact op met de wijkraad via [email]info@boschenvaart.nl[/email]. Misschien kunnen we je ergens mee helpen.

Doe je boodschappen in de buurt

Tot slot, denk ook aan kleine, lokale ondernemers ook voor hun zijn het zware tijden. Dus doe je boodschappen een keertje niet bij die grote supermarkt, maar ga naar een kleine zelfstandige in de buurt. En heb je geen zin om boodschappen te doen of zelf te koken, bestel een afhaalmaaltijd bij een van de restaurants in de buurt.

 

Back To Top
Translate »