Na het eindrapport van Wareco over de grondwaterproblematiek in Bosch & Vaart uit november 2021 is het lange tijd stil geweest vanuit de kant van de gemeente. Nu is er eindelijk begonnen met het aanpakken van de drainage in de buurt, een van de aanbevelingen uit het rapport.

Het aanleggen van nieuwe drainage en waar nodig vervangen van de huidige drainage in de Van Hogendorpstraat en Eindenhoutstraat is op 12 januari jl. gestart en zal naar verwachting tot 1 mei duren. De bewoners van de betreffende straten zijn hier door de gemeente schriftelijk van op de hoogte gesteld. Er vindt ook voorafgaand aan de werkzaamheden een schouw van de huizen plaats. Deze wordt uitgevoerd door Bouwrisk. Hierover hebben bewoners ook een brief ontvangen.

Wat gaat er gebeuren?

In de Van Hogendorpstraat wordt nieuwe drainage aangebracht, die ligt er nu nog niet. In de Eindenhoutstraat ligt een niet goed meer functionerende drainage, deze wordt vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Floris Infra. Ze starten met de Eindenhoutstraat.

Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om in beide straten te parkeren, in de zijstraten zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar. De huizen blijven uiteraard wel bereikbaar, indien nodig met loopplanken. De vuilniswagens kunnen de afvalcontainers gewoon blijven bereiken, je hoeft je huisvuil dus niet ergens anders heen te brengen.

Nog vragen?

Neem contact op met de wijkraad voor algemene vragen over de grondwateroverlast in de buurt (info@boschenvaart.nl) of met Ruud Pimmelaar, omgevingsmanager van Floris Infra, als het de werkzaamheden in jouw straat betreft (ruudpimmelaar@florisinfra.nl)

 

Back To Top
Translate »