‘Zeker 1 miljoen huizen in Nederland dreigen te verzakken’ dit bericht verscheen zaterdag 23 februari in de media. De NOS schreef “In Nederland dreigen minstens 1 miljoen huizen te verzakken, zegt het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) tegen het tv-programma De Monitor. Het funderingsprobleem is fors toegenomen vanwege het extreem lage grondwater door de droge zomer vorig jaar.”

>> lees het hele bericht op de website van de NOS 

Hoe zit het in Bosch & Vaart?

Eerder berichtten wij op de website en in de Kroniek al over de grondwaterproblematiek in de buurt. Tijdens de natte periodes duidelijk zichtbaar door het waterpeil in de kelders, in de droge periodes minstens zo schadelijk maar minder zichtbaar door het te lage grondwaterpeil. Ingenieursbureau Wareco heeft in opdracht van de gemeente Haarlem het grondwaterbeheer in onze wijk bestudeerd. De resultaten daarvan geven aanleiding tot maatregelen in de toekomst.

Wil je weten of je je zorgen moet maken om jouw huis? Kom dan op zondag 24 maart om 16.00 uur naar de jaarvergadering van de wijkraad in Restaurant Hout. Voorafgaand aan de vergadering zal de gemeente samen met Wareco de bevindingen presenteren en toelichten om hier meer duidelijkheid over te verschaffen.

En als je er dan toch bent, schuif gezellig aan bij het buurtdiner 🙂

Back To Top
Translate »