Weet je nog Koningsdag vorig jaar? Met de Koning, de traditionele fanfare, de druk bezochte maar o zo gezellige vrijmarkt, de blije kinderen die zo enthousiast meededen aan de spelletjes op het Oranjeplein, en niet te vergeten de gezellige borrel met je favoriete buurtgenoten aan de bar, vergezeld van muziek van DJ Sander Knol?

Het Oranjecomité van toen, en van de jaren daarvoor, heeft afscheid genomen, en aan ons de taak om er dit jaar weer net zo’n bruisend festijn van te maken. Maar daar hebben wij wel de hulp van jullie, onze buurtgenoten, bij nodig, en hard ook.

We hebben er ongeveer 100 nodig

Koningsdag in Bosch & Vaart is een groot evenement dat volledig draait op vrijwilligers. Vrijwilligers om te helpen opbouwen, om de spelletjes te leiden, de bar bezet te houden, het springkussen te bewaken en om te helpen opruimen. We hebben er ongeveer 100 nodig.

Meld je aan als vrijwilliger

Kortom beste buurtgenoten, hierbij een dringende oproep: Denk niet dat een ander het wel doet, maar meld je aan als vrijwilliger. Het kost je maar een uurtje en met elkaar kunnen wij er dan weer zo’n geweldige Koningsdag van maken!

Aanmelden kan door een e-mail te sturen.

Het programma van dit jaar

koningsdag
download het programma

’s Ochtends om 7.00 uur gaan de activiteiten van start met de vrijmarkt. Deze vindt plaats rond het Oranjeplein – buiten de hekken! – uitlopend naar de Spruitenbosstraat, Bos en Vaartstraat en Prinsessestraat. Als je meedoet aan de vrijmarkt, gebruik dan liever krijt dan tape om je winkeltje af te bakenen. Tape blijkt heel moeilijk te verwijderen te zijn. Gebruik je toch tape, haal het dan ook zelf weer weg aan het einde van de dag.

De bar is weer open vanaf 8.00 uur met – om te beginnen – koffie en oranjebitter.

Binnen de hekjes op het plein is er van alles georganiseerd voor de kinderen. Te beginnen met het versieren van je fiets.

Daarna maakt onze eigen Bosch & Vaart Koning zijn entree op het plein en is er gelegenheid tot een ontmoeting en het maken van foto’s.

De Koning zal vervolgens vooropgaan in de optocht onder begeleiding van de fanfare en gevolgd door de kinderen met hun versierde fietsen.

Spelletjes voor jong en oud

Voor de kleine kinderen zijn er oudhollandse spelletjes. Bij inlevering van een volle stempelkaart is er een cadeautje. Ook voor de oudere kinderen zijn er dit jaar weer leuke spellen, zoals stokken vangen en een pannaveldje waar voetbalwedstrijdjes worden gespeeld. Voor het voetballen kun je je op de dag zelf inschrijven met een team.

Na afloop van de spelletjes worden twee springkussens opgeblazen. Er zal steeds iemand bij staan om in de gaten te houden dat het goed gaat, maar let ook zelf alsjeblieft goed op dat de kinderen elkaar niet onder de voet lopen.

De muziek wordt ook dit jaar verzorgd door onze eigen buurt DJ: Sander Knol!

>> Flyer Programma Koningsdag 2015

 

Nog een laatste dringende oproep

Commerciële activiteiten zijn niet toegestaan, niet tijdens de vrijmarkt, maar ook niet daarna. Denk daarbij ook aan het verkopen van koffie of andere drankjes. Dat is allemaal verkrijgbaar aan de bar en het geld dat we daarmee verdienen, is hard nodig om de andere activiteiten in de buurt te kunnen betalen. Uiteraard geldt dit niet voor kinderen die op de vrijmarkt op kleine schaal limonade en sapjes willen verkopen.

Facebook en website

Tot slot, kijk vooral op Facebook voor de laatste informatie en deel je foto’s en verhalen.

Stuur je foto’s ook aan de webredactie dan maken zij er na afloop weer een mooi album van.

We rekenen op jullie hulp!

Het Oranjecomité:

Marije Römer, Douwe van Keulen, Annelies Mulder, David Moolenburgh en Pieter Zandhuis

[mappress mapid=”67″]
Back To Top
Translate »