Oranjegangers, het gaat weer gebeuren!! Het lijkt vanzelfsprekend; “natuurlijk gaat ons jaarlijks oranjefeestje in de wijk door!” Uiteraard zijn wij met ons Oranje Comité al druk in de weer om ook dit jaar van Koningsdag (ik moet nog wel even wennen) een groot feest te maken maar daar hebben wij wel de hulp van jullie, onze buurtgenoten, hard bij nodig.

100 vrijwilligers

Koningsdag in de Bosch & Vaart is een vrij groot evenement dat draait op vrijwilligers, niet alleen op de dag zelf maar ook zeker vooraf. Nu is ons Oranje Comité dit jaar gehalveerd van 10 naar 5 organiserende leden. Dit heeft te maken met een natuurlijk verloop maar toch. Daarnaast was er vorig jaar een forse daling van het aantal vrijwilligers op de dag zelf. Voor het idee: wij hebben ongeveer 100 vrijwilligers nodig om de spelletjes en bar aardig bezet te houden. Vorig jaar waren er 60 vrijwilligers…! Kortom beste buurtgenoten, jullie begrijpen inmiddels onze dringende oproep: meld je aan als vrijwilliger óf als organiserend teamlid!! Alleen met jullie hulp, kunnen we er – met elkaar! – weer zo’n geweldige Koningsdag van maken! Als vrijwilliger help je op 26 april een uurtje bij een spel, achter de bar of met de op- of afbouw. Dus meld je aan je door een e-mail te sturen naar het Oranje Comité en like de Facebookpagina.

Programma

Het programma van dit jaar ziet er als volgt uit. ’s Ochtends om 7 uur gaan de activiteiten van start met de vrijmarkt. Dit jaar is deze rond het Oranjeplein – buiten de hekken! – uitlopend naar de Spruitenbosstraat, Bos en Vaartstraat en Prinsessestraat. Commerciële activiteiten zijn niet toegestaan.

De bar is weer open vanaf acht uur met – om te beginnen – koffie en oranje bitter. De muziek wordt dit jaar verzorgd door een te gekke DJ uit de buurt; Sander Knol!

De Koning komt! Binnen de hekjes op het plein zullen er weer veel kinderspelen worden georganiseerd waaronder het beroemde fietsversieren. Om half elf maakt onze eigen Bosch en Vaart Koning zijn entree op het plein en is er gelegenheid tot een ontmoeting en het maken van foto’s. De Koning zal daarna vooropgaan in de optocht onder begeleiding van de fanfare en gevolgd door de kinderen met hun versierde fietsen.

Weer veel te doen voor de kinderen De kleinsten kunnen met een (gratis!) stempelkaart langs de oudhollandse spelletjes en krijgen bij inlevering een cadeautje. Voor de oudere kinderen zijn er dit jaar nog meer leuke spellen zoals Black Jack, stokken vangen, een pannaveldje waar voetbalwedstrijdjes worden gespeeld en nog veel meer. Voor het voetballen kan je je op de dag zelf inschrijven met een team.

Het complete programma voor Koningsdag vind je hieronder. We rekenen op jullie hulp!

Jan-Willem Daniels, Voorzitter Oranje Comité

>> Flyer Koningsdag 2014

Logo Koningsdag

 

Back To Top
Translate »