Burenhulp Bosch & Vaart

Burenhulp in de Bosch & Vaart

Burenhulp is het netwerk van vrijwillige burenhulp in de wijk Bosch & Vaart te Haarlem. Dit sluit aan bij het sociale beleid van de gemeente Haarlem onder de noemer Samen voor Elkaar. Het doel is om in onze wijk meer naar elkaar om te kijken, aandacht te besteden aan elkaar, burenhulp te organiseren, problemen en eenzaamheid te signaleren en meer ’samen voor elkaar’ te zorgen. Dit gebeurt natuurlijk al op veel plekken, maar dit wordt verder ontwikkeld zodat dit in elke straat gebeurt. De contactpersonen komen regelmatig bij elkaar om de beurt bij elkaar thuis.

Wie zijn contactpersonen

Dit zijn de contactpersonen die nu al meedoen. Voor de andere straten zijn we nog op zoek naar een contactpersoon. Heb je belangstelling? Geef je dan op bij Laura.

Paula Rietveld Berkenrodestraat 50
Kick Vergers Boekenrodestraat 26
Taetske van Dijk Bos en Hovenstraat 24
Paul Faber Bos en Hovenstraat 16
Gaby Burmanje Bos en Vaartstraat 16
Claire de Jonge-Reeves Eindenhoutstraat (lang) 9
Tineke Hopma Eindenhoutstraat (kort) 71
Veronique de Rooi Iepenrodestraat 15
Caroline Douma Oranjeplein 32
Trix Verweij Prinsessekade 51
Laura Doggenaar Prinsessekade 60
Laura is ook contactpersoon van de van Limburg Stirumstr en vd Duyn v Maasdamstr
Annette Aukema Prinsessestraat 8
Maaike le Grand Schouwtjeslaan 29 rd
Truus Cohen Spruitenbosstraat 10
Ellen-Mieke Spoelder Uit den Bosstraat 7
Vacature Van Hogendorpstraat
Femke de Vries Vredenhofstraat 9
Frans Bremer Wagenweg tot Hogendorpstr 126B
Cornelie Schraa Westerhoutstraat 42
Jolanda Klieverik Westerhoutstraat 29
Marja Hoogland Zomerluststraat 1
Piet Barthel Kinheim Zandvoorter Allee 138
Margo van den Berg  Bos en Hovenstraat 16

Aanmelden bij Laura Doggenaar, Prinsessekade 6, laura.doggenaar@kpnmail.nl

Downloads

>> Contactpersonen_Burenhulp_Bosch & Vaart_juni-2016_telefoonnummers

>>  Sociale Kaart Boschvaart 2015 (binnenkort verschijnt een vernieuwde versie)

Welke activiteiten

Degene die contactpersoon in een straat is weet wie de kwetsbare personen zijn (jong en oud) en weet wie er als vrijwilliger iets kan betekenen voor de straat. Zij organiseert met de vrijwilligers in de straat de boodschappenhulp, burenhulp, praktische hulp, en meedoen aan activiteiten. Elke twee maanden komen de contactpersonen een avond bij elkaar: gewoon bij iemand thuis op de bank om met elkaar uit te wisselen over bewoners en thema’s, tips, signalen en ideeën. En het is ook gewoon gezellig.

De (vrijwillige) coördinator (Laura Doggenaar) zorgt voor werven en ondersteunen van de contactpersonen, organiseert de bijeenkomsten, zorgt voor nieuwsberichten en contact met de wijkraad, en houdt de sociale kaart bij voor de wijk op gebied van zorg & welzijn. Het gaat meestal over eenvoudige vragen, een boodschap doen, een praatje maken, een klusje doen, iets signaleren. De contactpersoon doet dat niet allemaal zelf, maar heeft weer overzicht van vrijwilligers uit de straat die graag willen meehelpen.

In sommige straten komen zij ook bij elkaar, met een kop koffie en er worden allerlei initiatieven genomen. In driekwart van de straten is al een contactpersoon die de hele straat in beeld heeft en weet wie de kwetsbare mensen zijn. De contactpersonen komen elke twee maanden bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, elkaar op goede ideeën te brengen, elkaar advies te geven en te ondersteunen.

Door de gezamenlijke bijeenkomsten is het gezellig, leren mensen elkaar kennen en blijven de contactpersonen gemotiveerd. Het is informeel en laagdrempelig. De coördinator is goed op de hoogte van de grenzen aan het netwerk en van de mogelijkheden in de zorg. Daar zijn op wijkniveau goede contacten mee. Want het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Meer informatie

>> website burenhulp Haarlem

>> Stadskrant januari 2014

>> Burenhulp Bosch & Vaart in blad Tandemnieuws, mei 2014