Verslag bijeenkomst Burenhulp 17 nov. 2015 Restaurant Hout.

Het netwerk Burenhulp organiseerde samen met het sociaal wijkteam op 17 november een wijkbijeenkomst voor Bosch en Vaart. ZONH ondersteunt Burenhulp en hielp mee met het organiseren van deze bijeenkomst die plaatsvond bij restaurant Hout. ZONH heeft ook een uitgebreid verslag gemaakt.

Tijdens deze bijeenkomst maakten bewoners, Burenhulp en professionals met elkaar kennis. Wie doet nu eigenlijk wat in de wijk? Wat kan een bewoner zelf doen? Wat is Burenhulp en wat doet de contactpersoon en de vrijwilligers? Wat doet het sociaal wijkteam, wat doet de huisarts/POH, hoe kunnen we samenwerken?

Ondanks het slechte weer kwamen er 34 mensen, dat waren er zelfs meer dan verwacht!

De bijeenkomst begon met een aantal pitches. Allereerst Raisa van ZonH, daarna Marjolein Huijser namens het Sociaal Wijk Team, Moniek Stricker van Haarlem Effect, huisarts dr. Van der Stap, wijkagent Frits de Vries en wijkverpleegkundige Anita Tijdink. In een paar minuten gaven zij een enthousiaste uiteenzetting van hun werkzaamheden en hoe hun dag er zoal uitziet.

Margo van den Berg vertelde hierna over het ontstaan van Burenhulp en hoe het project inmiddels verloopt binnen verschillende wijken.

Daarna werd er een heerlijke maaltijdsoep geserveerd. Iedereen ging in groepjes uiteen om een aantal casussen te bespreken en hoe Burenhulp in samenwerking met de andere betrokken partijen hiermee samen zou kunnen werken.

Als laatste ging iedereen weer bij elkaar zitten om nog even na te bespreken wat men zoal is opgevallen en wat er is gezegd. De bevindingen en tips worden meegenomen om het project binnen Bosch en Vaart en andere wijken van Haarlem nog beter uit te werken.

Iets na 19.00 uur werd de avond afgesloten en we mogen wel zeggen dat het een geslaagde bijeenkomst is geweest!

>> Uitgebreid verslag van ZONH

Back To Top
Translate »