Sinds het (helaas) teruggekeerde probleem van de grondwateroverlast in onze wijk heeft de wijkraad er bij de gemeente op aangedrongen maatregelen te treffen om de grondwateroverlast zo spoedig mogelijk te beëindigen. Na onderzoek is vastgesteld dat de nieuw aangelegde drain op de Prinsessekade verstopt was. Afgelopen week heeft de aannemer  de drain doorgespoten om het acute probleem op te lossen. De verwachting is dat het grondwaterpeil in onze wijk gaat zakken. Maar we zullen enig geduld moeten hebben. Er zal een behoorlijke plas weggewerkt moeten worden, de grond houdt het regenwater vast en staat dit langzaam af.

Zodra alles weer genormaliseerd is zal de gemeente laten onderzoeken welke maatregelen er getroffen moeten worden om herhaling te voorkomen. De wijkraad houdt de vinger aan de pols.

Blijft u problemen houden, dan kunt u dit melden bij de gemeente: Ingrid Hamer en Lex Wijkbeek. Stuur dan svp ook een cc aan lex.rietveld@boschenvaart.nl zodat de wijkraad goed geïnformeerd blijft.

[mappress mapid=”52″]
Back To Top
Translate »