Zondag 30 oktober om 16.00 uur geeft het Bosch & Vaartkoor een bijzonder concert in de Antonius van Paduakerk aan de Nieuwe Groenmarkt.

Dat Haarlem een lange koortraditie heeft, is bij veel inwoners bekend. Bijna elk genre, elke wijk heeft z’n eigen amateurzangers verzameld, maar het bijzondere van het Bosch & Vaartkoor is dat het al 25 jaar een niet alledaags repertoire op het programma heeft.

Dit jaar viert het zijn 25-jarig bestaan met een wel heel bijzonder concert! Het Armeens Oratorium van Chatsjatoer Avedisian is een indrukwekkend koorwerk met veel volksmuziekinvloeden en zal samen met de Cherubijnse Hymne no.1 van Tsjaikovski een niet te missen uur luistergenoegen opleveren. Bij het Armeens Oratorium horen bijzondere instrumenten: de shevi, de nay en de ud maken naast strijkersgroep Pot deel uit van de instrumentale begeleiding. Het koor zingt ook enkele delen uit de Messe Solenelle van Rossini. Dit alles onder leiding van dirigent Pierre Schuitemaker en Peter Beemsterboer aan de vleugel.

Kaarten kosten E 12,-, inclusief programmaboekje en zijn vanaf 15.30 uur te koop aan de ingang van de kerk. Meer informatie over het koor is te vinden op https://boschenvaart.nl/evenementen/wijkkoor/

img_1967

Back To Top
Translate »