Drainageproject nadert finale

Maandag 5 oktober is aannemer Huybens gestart met de laatste fase van het drainageproject in onze wijk. Men is begonnen in de van Hogendorpstraat vanaf de Wagenweg tot aan het Pronkpad. Vervolgens is het laatste deel van de Eindehoutstraat en het Pronkpad aan de beurt. Het project wordt afgesloten met de aanleg van drainage in de Westerhoutstraat. Gelijktijdig worden in alle genoemde straten de huisaansluitingen op het riool vernieuwd (tot aan de erfgrens). Wil men tegelijkertijd ook het deel op eigen terrein vernieuwen, dan kan dat met de aannemer geregeld worden. Er vanuit gaande dat vorst geen roet in het eten gaat gooien verwacht de aannemer eind week 51 gereed te zijn.

Weer grondwateroverlast

Tijdens de afgelopen natte periode is er op verschillende plaatsen weer grondwater- overlast geconstateerd, gelukkig minder erg dan de jaren daarvoor. Nu maar hopen dat, na afronding van het project, de problemen definitief voorbij zijn.

Door de gemeente is in antwoord op klagers een notitie “wettelijk kader grondwater” opgesteld. Deze notitie is hieronder te vinden.

>> Wettelijk kader grondwater

Gerelateerd(e) project(en):

Reacties

 1. spier562 zegt:

  goeden middag,

  Even een reactie van mij.

  Ik vind het vreemd ,dat bijna alle straten in de wijk op de schop zijn gegaan behalve de vredenhofstraat.
  Vanaf het begin van de operatie hier in de buurt begonnen op het oranjeplein ongeveer 3 jaar geleden hebben de Bulldozers , zandwagens en ander vrachtverkeer door onze mooie straat gedenderd voor deze operatie , en is onze rijbaan ernstig verzakt en /of beschadigd.
  Wordt daar nog iets aan gedaan,of blijft onze straat het lelijke eendje van de buurt ?

  groetjes. Simon Spier
  vredenhofstraat 14
  tel.023-5312084
  Haarlem

  • Dag Simon,

   De Vredenhofstraat heeft inderdaad zwaar geleden onder het rioleringsproject. Te meer de aannemer met overdreven zwaar materieel door de straten denderde. Destijds is dit ook aangekaart door de wijkraad bij de gemeente. De schade werd ook onderkend en de Vredenhofstraat en de Westerhoutstraat (die ook zwaar te lijden heeft gehad) zouden worden aangepakt. De zware bezuinigingen bij de gemeente hebben echter roet in het eten gegooid. Er zijn vele onderhoudsprojecten van de planning gehaald. Ordinaire centen kwestie.

   Dat nu toch een aantal straten open gaan en vernieuwd worden heeft een heel andere reden. Dat hangt samen met het drainageproject om de grondwateroverlast aan te pakken die grote delen van de wijk treft. Waarschijnlijk is de problematiek wel bekend. Het is zeer noodzakelijk dat dit werd aangepakt om verdere schade aan huizen te voorkomen.

   Na veel onderzoek, besprekingen en creatief zoeken naar geld is het uiteindelijk gelukt om dit probleem aan gaan pakken. Onderhoud wat jaren later stond gepland is naar voren gehaald. Daar waar de drainage nodig aangepakt moest worden is de gemeente aan de slag gegaan. Het lijken wat willekeurige locaties maar er zit wel degelijk een samenhangende aanpak in. Helaas is de Vredenhofstraat geen focusgebied in dit verhaal en zit deze straat nog met de littekens van het rioleringsproject. Of er wel budget voor komt is hoogst onzeker.

Laat wat van je horen