Koninginnedag in Bosch & Vaart

Oranjeplein

Dinsdag is het dan eindelijk zo ver… Koninginnedag! De festiviteiten in Bosch & Vaart vinden als altijd op en rond het Oranjeplein plaats. We willen u dan ook vriendelijk doch dringend vragen ervoor te zorgen dat het plein deze dag autovrij is. Dan hebben we alle ruimte voor de vrijmarkt, die dit jaar buiten de hekken van het Oranjeplein plaatsvindt. Binnen de hekken worden er allerlei kinderactiviteiten georganiseerd.

We kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken. Geef je op via oranjecom@gmail.com of bel Ernst van den Broek op 06 – 50 673 121

>> Download de flyer voor het volledige programma

Cultuurlijn op zondag 2 juni

Nog zo’n mooi evenement in Bosch & Vaart is de Cultuurlijn. Dit jaar op zondag 2 juni, met als thema Water. De hele dag openen buurtbewoners hun huizen voor allerlei culturele optredens of exposities. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten met het open podium voor de jeugd en het slotfeest.

Draagt u de Cultuurlijn een warm hart toe? Plaats een advertentie in het programmaboekje dat eind mei huis aan huis verspreid wordt. De tarieven zijn 125 euro voor een advertentie van ca. 12,5h x 8,5b (2 koloms) – en 70 euro voor een advertentie van ca. 8,5h x 6,0b (1 kolom). Opgeven kan via cultuurlijn@boschenvaart.nl.

Meningspeiling nieuwe website

Heeft u onze nieuwe website al bezocht? Wij zijn erg benieuwd wat u ervan vindt. Daarom hebben we een meningspeiling op de website gezet. Dus maak een profiel aan, log in en vul de meningspeiling in. Met uw input kunnen we de website in de toekomst nog beter afstemmen op uw wensen.

>> Geef uw mening
>> Geen profiel? Maak dat dan eerst hier aan

Vier Haarlemse wijkraden stappen over op nieuwe website

Onze nieuwe website is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Gemeente Haarlem. Het idee was om niet alleen een nieuwe website voor onze wijk te maken, maar een website die ook hergebruikt zou kunnen worden door andere wijkraden. Inmiddels is er een pilot gestart met de wijken Ramplaankwartier, Leidsebuurt, Welgelegen en Zuiderhout & Vredenhof.
Na de zomer zullen we zien of er meer wijkraden gaan volgen.

Nieuw bestemmingsplan Bosch & Vaart komt in eindfase

Het plan is besproken in de Raadscommissie Ontwikkeling van 25 april, de wijkraad heeft hier ook ingesproken. Voorafgaand aan de vergadering heeft de wijkraad het gehele plan, samen met onze opmerkingen laten toetsen door Amer Adviseurs te Amersfoort. De inspraaknotitie is te vinden op de website onder Projecten, Bestemmingsplan.

Hieruit zijn een aantal aanbevelingen naar voren gekomen. Deze zijn aan de betreffende ambtenaren voorgelegd. Ook heeft er telefonisch contact plaats gevonden tussen de twee partijen.

Naar aanleiding van die besprekingen heeft de gemeente een aantal aanbevelingen overgenomen en een aantal niet. De wethouder heeft daarop  besloten beide partijen tot 13 mei de tijd te geven om tot een vergelijk te komen.

>> lees het volledige bericht op de website

 

Herstel trapveldje Haarlemmerhout

FC Haarlemmerhout heeft al een tijd geleden een verzoek voor herstel van het trapveldje ingediend. Dit verzoek is uiteindelijk via de stadsdeelregiseur Anouk Stilma bij de adviescommissie Haarlemmerhout terecht gekomen. De adviescommissie heeft zeer positief geadviseerd. Het trapveldje wordt met extra struiken afgeschermd en voor dat deel Haarlemmerhout zal een verbod voor honden gaan gelden.

Manege Bosch en Vaart zoekt nieuwe bestuursleden

Manege Bosch en Vaart is de enige echte kindermanege van Haarlem e.o. en ligt in onze wijk.
Het bestuur van de stichting Zonneruiters is op zoek is naar nieuwe leden. Het lijkt hen erg leuk als mensen uit de wijk zich hiervoor beschikbaar zouden willen stellen, zodat er weer meer betrokkenheid vanuit de wijk bij de manege komt.
Het gaat om de volgende  functies in het bestuur:  een voorzitter (liefst met juridische kennis) een bestuurslid (met aandacht voor personeel) en een penning-meester.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mandy Lam-Janbroers 06 -11 183 393 of mandy.janbroers@gmail.com

Koffieochtend voor ouderen

Maandag 6 mei om 1030 uur is de volgende koffieochtend voor en door ouderen in Bosch & Vaart in La Place (Dreefzicht). Deze keer helaas zonder gastspreker, maar voor de komende maanden staan er weer interessante gasten op de agenda. Lijkt het u ook leuk om eens wat over uw werk, hobby of over gebeurtenissen in de wijk te komen vertellen? Neem dan contact op met Anneke Jochemsen van de wijkraad.

Onze adverteerders

>> Puur* Makelaars

>> Wijts & Ten Brink

>> Fablo tennishal